Actualitate

Colindăm, Doamne, colind… la VATRA NEAMULUI

Le redescoperim în fiecare an, uimindu-ne și minunându-ne de lumina și prospețimea lor. Vatra Neamului te invită să le redescoperi și anul acesta, într-o atmosferă de basm, un basm de Crăciun cu leru-i ler și florile dalbe. Ambianța istorică a Restaurantului-muzeu – Sala Antică, Sala Clasică, Sala Medievală, Sala Cetății și Sala Regală (vip) – va fi înnobilată de clinchetele de aur al clopoțeilor din colindul străvechi.

În orice sală vei decide să te odihnești, te vei simți, concomitent, și voievod și țăran, cinstit de cetele de colindători. Atmosfera de basm și de istorie străveche va fi amplificată de varietatea bucatelor, de mobilierul și tacâmurile de epocă, dar mai ales de colindele care se vor revărsa peste sufletele obosite de ritmurile stresante ale cotidianului.

Porțile de la Vatra Neamului sunt larg deschise și așteaptă colindătorii. Gazda vă așteaptă să redescoperiți sensurile adânci ale preafrumosului nostru colind. Într-o lume tot mai globalizată, mondializată și internetizată colindul este antidotul la uitare și înstrăinare de suflet. Noi, care am ponit hotărâți pe calea modernizării și europenizării, noi, care nu avem petrol și minereuri, putem intra în Europa cu ceea ce Europa nu mai are: cu rodul sufletului nostru național topit în colinde. Colindul este cea mai autentică și cea mai de preț investiție pe care noi o putem face în Europa, e acel produs cultural – aurul și petrolul nostru național – care ne face competitivi și interesanți, doriți și așteptați într-o lume care a pierdut mult din ceea ce noi încă avem cu prisosință.

Anul acesta, gazda, Vatra Neamului, îți oferă un program de colinde de o profundă vibrație națională, un cadou de suflet în aceste timpuri grăbite și stresante, din care răzbate un îndemn, născut încă pe timpul lui bădița Traian:

Scoală, gazdă, din pătuț

Florile dalbe
                                 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *