Actualitate

Comentator politic despre falsul tirajat de Newsmaker: Kremlinul se implică informaţional în politica din Republica Moldova

În comentariul său, Mihăeş se referă şi la falsul tirajat de portalul Newsmaker, afiliat PAS şi PPDA, potrivit căruia UE ar intenîiona să suspende regimul liberaliyat de viz cu Moldova.

“Portalul Newsmaker a scris că Parlamentul European ar pregăti o rezoluţie care prevede anularea regimului de vize Moldova-UE, făcând trimitere la unul din autorii documentului, europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius. La scurt timp, a venit o reacţie promtă a europarlamentarului roman Andi Cristea că „Uniunea Europeană nu pune problema suspendării regimului de vize pentru Republica Moldova”. El a mai sustinut că speculaţiile la acest subiect din partea opoziţiei şi a presei care o susţine fac doar rău Chişinăului”, scrie Roman Mihăeş.

În opinia autorului citat, acest caz de manipuare, este menit să inducă panică în rândul cetăţenilor molodveni, la fel ca şi şi un alt fals, legat de statutul pensionarilor moldoveni aflaţi peste hotare, tirajat de agențiile ruse TASS și RIA Novosti

“E limpede că unele partide de opoziţie ar dori să sperie cetăţenii Republici Moldova cu suspendarea regimului liberalizat de vize, dar aceste informaţii sunt calomnioase şi nu corespund adevărului”, conchide Mihăeş. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *