Politică

Comisia Juridică a dat aviz pozitiv pentru începerea urmăririi penale a deputatului Elena Udrea

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a întrunit pentru a discuta cererea DNA pentru începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în cazul „Gala Bute”.

Elena Udrea a stat în comisie doar zece minute, iar la ieşire a declarat că a solicitat colegilor din comisie să dea un aviz favorabil pentru începerea urmăririi sale penale.

La ședința de la Comisia Juridică au fost prezenți 23 de deputați. Deputații au votat pentru începerea urmăririi penale cu 20 de voturi „pentru”, unul „împotrivă”, o „abținere” și un vot „anulat”.

Elena Udrea, urmărită penal în dosarul Microsoft

Reamintim că deputatul PMP Elena Udrea este urmărită penal în dosarul Microsoft, pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni. Elena Udrea este sub control judiciar din 29 ianuarie până în 29 martie.

Pe de altă parte, în dosarul „Gala Bute”, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, fiind suspectată de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *