Politică

Comisia parlamentara de ancheta va face un raport pna pe 20 aprilie

Rezultatele Comisiei parlamentare de ancheta care investigheaza evenimentele de dupa alegerile parlamentare din aprilie vor fi incluse intr-un raport, care va fi facut public pana pe 20 aprilie 2010. Iurie Colesnic, membru al Comisiei parlamentare de ancheta, a declarat pentru TIMPUL ca „aceasta decizie a fost luata la penultima sedinta a parlamentului din anul trecut. Este o investigatie in care sunt implicate sute de persoane si, de aceea, noi am luat timp pana atunci ca s-o continuam”.

Totodata, Iurie Colesnic a spus ca, pana in prezent, nu a fost delegat niciun expert international, care ar contribui la realizarea scopului propus de parlamentari. „Am expediat o cerere Consiliului Europei si mai multor organisme internationale, care, initial, spuneau ca vor sa participe. Pana la ultima sedinta nu avem niciun expert strain, dar suntem in asteptarea lor”, a precizat deputatul AMN. In schimb, potrivit sursei citate, au fost cooptati cinci experti locali, care activeaza deja alaturi de membrii comisiei.

Anterior, presedintele Comisiei, Vitalie Nagacevschi, a anuntat ca datele vor fi colectate atat de la institutiile publice, cat si de la cetateni, mentionand ca institutiile obligate sa furnizeze informatiile necesare sunt MAI, SIS, Procuratura Generala, Serviciul Paza de Stat, Primaria Chisinau, Consiliul Suprem de Securitate si Ministerul Sanatatii. „De la procuratura si primarie inca nu primisem raspuns; a fost si o retinere din partea SIS-ului”, ne-a spus Colesnic.

Comisia parlamentara de ancheta pentru elucidarea cauzelor si consecintelor evenimentelor de dupa 5 aprilie 2009 a fost constituita pe 20 octombrie anul trecut, cu votul majoritatii legislatorilor. Din ea fac parte noua deputati, reprezentanti ai tuturor fractiunilor parlamentare: patru de la PCRM (Anatolie Zagorodnai, Vadim Misin, Irina Vlah si Igor Vremea), doi de la PLDM (Vitalie Nagacevschi si Valeriu Ghiletchi), cate unul de la PL (Gheorghe Brega), PD (Alexandru Stoianoglo) si AMN (Iurie Colesnic).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *