Actualitate

Comisia pentru drepturile omului a examinat recomandările Consiliului ONU

Reprezentanţii autorităţilor publice centrale au informat membrii Comisiei despre cele 209 recomandări formulate la Geneva în cadrul mecanismului de evaluare a progresului în domeniul drepturilor omului. Potrivit raportorilor, în baza recomandărilor va fi elaborat un nou Plan naţional în domeniul drepturilor omului.

Deputaţii au solicitat ca proiectul noului Plan să fie prezentat Comisiei în luna martie 2017, pentru a putea fi organizate audieri publice asupra acestuia.

Parlamentarii au recomandat ca un capitol din noul Plan să fie dedicat minorităţilor naţionale, iar dreptul de adoptare a documentului să revină plenului Parlamentului. De asemenea, Comisia a susţinut propunerea raportorilor de a institui, la nivel naţional, un mecanism de supraveghere a implementării drepturilor omului în Republica Moldova.

Evaluarea Periodică Universală este un mecanism de evaluare a progresului în domeniul drepturilor omului în cele 193 de state membre ale ONU. Primul ciclu al evaluării pentru Republica Moldova a avut loc în anul 2011, al doilea – în noiembrie 2016.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *