Timpul.md

Actualitate 8 Noiembrie 2019 | 10:43

Compania BEMOL: ”Thomas Moser influențează opinia obiectivă și rațională a publicului”

 Compania Bemol a trimis redacției TIMPUL un comunicat de presă referitor la declarațiile dlui Thomas Moser făcute în cadrul unui interviu exclusiv pentru timpul.md. Amintim că directorul general și proprietarul legal final al companiei olandeze „Danube Logistics Holding BV” a relatat despre o serie hotărâri judecătorești dubioase pronunțate la finele anului trecut de instanțele de judecata din Moldova împotriva sa.

Compania BEMOL se arată nemulțămită față de „vocabularul, cât și stilul de exprimare utilizat de către domnul Moser în comunicatele de presă”, considerând că acestea „nu sunt altceva decât aplicarea intenționată a trucurilor psihologice cu scopul de a influența opinia obiectivă și rațională a publicului”. În comunicatul său, Compania Bemol a declarat că ”se va abține, pe cât de mult posibil, de la comentarii, astfel încât acest lucru să nu fie interpretat drept exercitare de presiune asupra instituțiilor de stat și a opiniei publice”.

Amintim că în data de 7 noiembrie 2019 timpul.md a publicat un interviu exclusiv cu Dl Thomas Moser, directorul general și proprietarul legal final al companiei olandeze „Danube Logistics Holding BV”.

În cadrul acelui interviu dl Thomas Moser declara că „Danube Logistics” S.R.L. este operatorul și proprietarul majorității instalațiilor amplasate pe teritoriul Portului Internațional Liber „Giurgiulești” în calitatea sa de investitor general. La ora actuală, proprietarul unic al capitalului social al „Danube Logistics” S.R.L. este societatea olandeză „Danube Logistics Holding BV”. BERD deține calitatea de creditor și de parte la un contract de participațiune, beneficiind nu doar de achitările dobânzii aferente creditului acordat, dar și de 65% din vânzarea părților sociale și dividendele distribuite.

Încă din anul 2014, Rafiq Aliyev, un fost investitor al „Danube Logistics” S.R.L., încearcă permanent să mă forțeze să accept vânzarea părților sociale deținute de „Danube Logistics Holding BV” în cadrul „Danube Logistics” S.R.L., presându-mă prin acțiuni în justiție neîntemeiate și prin alte măsuri întreprinse de societățile care îi aparțin: „BEMOL Retail” S.R.L., „EASEUR Holding BV” și „New Ventures Capital NV”.Anterior Directorul companiei olandeze, care administrează portul Giurgiulesti, afirma că atacurile cu scopul de a-l deposeda de afacere vin din partea proprietarului Bemol.

Avocatul societății olandeze „Danube Logistics Holding BV” Alexandru Tănase a comentat această situație pentru postul de televiziune ProTV Chișinău.

„La baza acțiunilor ostile împotriva dlui Moser stau câteva hotărâri judecătorești arbitrare, fabricate de justiția moldovenească, pe care le-am contestat la Curtea Europeană. Scopul acestor hotărâri ilegale este de a crea artificial o datorie inexistentă, care ar permite mai apoi acapararea ilegală a portului internațional Giurgiulești.”

În luna mai 2006, când a devenit administrator al BEMOL, Thomas Moser a preluat o companie total decapitalizată, achiziționată la prețul de 1 USD, cu o datorie de 5,1 mln USD față de unicul asociat – EASEUR. Societatea nu deținea nicio stație de alimentare cu produse petroliere, nu genera venituri și dispunea de rezerve de numerar în sumă de doar 175 726 USD.

În rezultatul administrării companiei de către Thomas Moser, în limita resurselor financiare alocate, precum și datorită obiectivului lui Thomas Moser de a maximaliza profiturile societății Î.C.S. „Bemol Retail” S.R.L., acesta a reușit să transform o societate nou creată care genera pierderi și care nu avea venituri într-o societate extrem de profitabilă, care a înregistrat conform Standardelor Internaționale de Raportare Financiară venituri de 75 mln USD, profituri operaționale în sumă de 6.7 mln USD și profituri nete în sumă de 6.5 mln USD în anul 2012. În anula 2012, atunci când a încetat a mai exercita funcția de administrator al Î.C.S. „Bemol Retail” S.R.L., societate gestiona o rețea de 53 de stații de alimentare cu produse petroliere. 99,2 procente din pretentii erau prescrise la momentul intentării procesului
”.

La 25 octombrie 2019 am fost informați oficial de Grefa Curții Europene, că plângerea dlui Moser a fost declarată admisibilă. - a mai declarat Alexandru Tănase

Timpul md.
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus