Actualitate

Compensatiile pentru caldura: va asumati raspunderea

Solicitantii de compensatii nominative pentru energia termica din municipiul Chisinau isi vor asuma raspunderea pentru veniturile declarate in cererea de acordare a compensatiilor. Primaria va propune la urmatoarea sedinta a Consiliului municipal Chisinau (CMC) modificarea in acest sens a Regulamentului.

Primarul interimar al capitalei, Vlad Cotet, a mentionat ca aceasta modificare este foarte necesara, deoarece in RM nu exista un mecanism clar de verificare a veniturilor declarate. "In momentul in care comisia verifica documentele prezentate pentru acordarea compensatiilor si apareau careva dubii cu privire la sursele de venit, nu avea nici o posibilitate de a verifica informatiile referitoare la veniturile obtinute. In urma modificarilor in Regulament, solicitantul isi va asuma responsabilitatea pentru veniturile declarate. Nu-i vorba de pensionari, ci de alte categorii ale populatiei, care activeaza la mai multe locuri de munca", a spus Cotet.

Potrivit lui, dosarele care au fost depuse pana in prezent vor fi examinate tot sub propria raspundere a solicitantului. El sustine ca de compensatii ar putea beneficia circa 40 mii de cetateni ai municipiului Chisinau. Pana in prezent, circa 15 mii de cetateni au depus dosarele pentru acordarea compensatiilor nominative la caldura.
Mentionam ca, in octombrie 2008, CMC a aprobat Regulamentul de acordare a compensatiilor, care prevede acordarea unor compensatii in marime de 40% din valoarea facturii la energia termica. Potrivit Regulamentului, de compensatii pot beneficia doar cetatenii care au un venit lunar mai mic de 1450 lei.

INFOTAG
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *