Timpul.md

Actualitate 19 Iunie 2017 | 13:58

Comratul intenționează să numească un cecen ca reprezentant al Găgăuziei la Moscova

Adunarea Populară (legislativul regional – n.red.) a Găgăuziei intenționa să numească un reprezentant al acestei regiuni autonome din sudul Republicii Moldova la Moscova, care locuiește în Cecenia.

Declarații în acest sens a făcut la un post de radio local șeful direcției pentru relații externe a executivului de la Comrat, Vitali Vlah.
Numirile unor reprezentanți ai Găgăuziei în state străine este prevăzută într-un proiect de act legislativ valabil la nivel regional, care se află însă abia în dezbateri, a precizat oficialul de la Comrat, citat de Gagauzinfo.md

Totodată, el a spus că în prezent se poartă discuții privind deschiderea unor reprezentanțe ale regiunii autonome găgăuze în Belarus și Tatarstan (Rusia).

Potrivit lui Vitali Vlah, la ultima ședință a Adunării Populare, deputații găgăuzi intenționau să ia o decizie privind numirea unui reprezentant la Moscova, care locuiește în Cecenia și ar fi urmat să facă în Rusia lobby intereselor economice ale unui businessman din regiune.
În acest context, el a spus că, în conformitate cu noul act legislativ, reprezentanți al Găgăuziei peste hotarele Republicii Moldova va putea deveni doar originarii din această regiune.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus