Actualitate

Comunistii si…”campania dura”

Miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, liderul comunist Vladimir Voronin, in fata a peste 40 de jurnalisti si reprezentanti ai misiunilor diplomatice, a invinuit Opozitia de toate relele din tara, chiar si de criza economica in care ne aflam, pe Traian Basescu l-a criticat pentru declaratiile precum ca „Moldova ar fi o creatura nefericita a pactului Molotov-Ribbentrop” si ca se amesteca in treburile interne ale R. Moldova, pe Marian Lupu l-a numit veriga slaba pentru ca a parasit PCRM-ul, iar presa de opozitie a fost admonestata pentru ca, chipurile, ar instiga la ura si violenta.

Timp de vreo jumatate de ora, fiecare fraza a lui Voronin a inceput cu o intrebare: de ce dezbinam societatea?; cine a dezinformat opinia publica?; cine a scos tinerii in strada?; cine a distrus cladirile Parlamentului si Presedintiei? etc. Si abia la sfarsit a numit vinovatul – cele trei partide politice de opozitie care au ajuns in Parlament. Dar, fiind rugat sa prezinte dovezi concrete despre faptul ca Opozitia ar fi organizat protestele din 6-7 aprilie, Voronin nu a fost in stare sa dea nici macar un exemplu. Fiind intrebat despre comisia de investigare a evenimentelor din 7 aprilie, condusa de comunistul Vladimir Turcan, Voronin a spus: „Bine ca mi-ati amintit, o sa-l intreb pe ?urcan, ca am uitat”.

Liderul PCRM a dorit s-o faca pe spiritualul, facand bancuri chiar si pe seama Fondului Monetar International care nu a vrut sa negocieze cu comunistii: „FMI pleaca a doua oara ca o sotie infidela de la barbat. Ei cred ca noi o sa intindem picioarele…?”.

Referindu-se la vizele pentru romani, Voronin a spus ca acestea „vor fi eliminate doar dupa ce Europa va scoate vizele pentru moldoveni". Fiind rugat sa prezinte dovezi ca Romania ar fi organizat protestele din 7 aprilie, Voronin a sugerat sa ne adresam Procuraturii, ca ea are probe.

Vladimir Voronin a vorbit si despre faptul ca, dupa 5 aprilie, PCRM a incercat sa faca o coalitie parlamentara, dar nu i-a reusit. „La ei a fost un fel de „baie armeneasca”, cine va ridica primul sapunul de pe podea”, a spus Voronin, referindu-se la atitudinea pe care au avut-o deputatii din opozitie fata de alegerea presedintelui. Cand veni vorba despre cainii vagabonzi din capitala si sobolani, Voronin a raspuns cu o alta gluma: „Lui Chirtoaca trebuie sa i se introduca undeva un sobolan, oricum e burlac”.

Voronin a promis ca in aceasta campanie electorala PCRM va participa la dezbateri electorale, dar a mentionat ca nu se va duce la presa de opozitie ca sa nu-i faca rating.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *