Actualitate

Comunistii dezinformeaza si ataca

Comunistii au inceput campania electorala chiar indata dupa evenimentele din 7 aprilie. Un atac masiv asupra opozitiei democrate l-au lansat odata cu difuzarea filmului „Atac asupra Moldovei”, difuzat deja pe patru posturi de televiziune aservite Puterii, toate avand acoperire nationala: NIT, „Moldova 1”, „Prime” si EU TV. Unii politicieni au vazut prin lansarea acestuia un atac psihologic asupra alegatorilor, dar si pregatirea arestarilor din sanul Opozitiei. Asa s-a si intamplat. Vinerea trecuta a fost chemat la procuratura primarul de Chisinau, Dorin Chirtoaca, caruia i s-a intentat un dosar penal pentru „dezordine in masa” in timpul manifestatiilor anticomuniste din 6-7 aprilie si tentativa de „uzurpare a puterii in stat”.

Vineri, Chirtoaca s-a aflat la Procuratura sectorului Centru mai bine de doua ore. „Este un dosar politic prin care se vrea sa se ascunda adevarul despre cele intamplate pe 7 aprilie, sa se eschiveze de la raspundere cei care au organizat cu adevarat violentele de atunci si, totodata, sa fie manipulata opinia publica, precum ca ar exista pretinsi vinovati in opozitie. Acuzatiile sunt total nefondate si neadevarate”, a declarat Chirtoaca dupa ce procurorul Igor Popa l-a lasat sa plece, obligandu-l sa semneze ca se va prezenta la procuratura si pe 17 iunie. Primarul considera ca dosarul intentat are legatura cu noua campanie electorala si-i sigur ca vor fi chemati la procuratura si liderii AMN si PLDM, carora li se vor incrimina aceleasi infractiuni.
 

Un alt pas al comunistilor – calificat de Opozitie ca avand, la fel, conotatie electorala – a fost respingerea, in sedinta plenara de vineri, de catre deputatii comunisti a initiativei PLDM de a fi amnistiate toate persoanele arestate in urma protestelor din 6-7 aprilie. Liderul formatiunii, Vlad Filat, a declarat ca, in ultimul timp, mai multi tineri au fost chemati la politie si procuratura, facandu-se presiuni asupra lor sa nu se implice in campania electorala. „Asta e o dovada ca toate promisiunile lui Voronin au fost doar niste declaratii de ochii Europei”, a mentionat presedintele PLDM.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *