Ultima oră

Comunistii ii considera pe moldoveni de prosti

Masinile guvernului din parcul auto al Cancelariei de Stat sunt folosite masiv de comunisti in campania electorala. Dupa ce, pentru a nu atrage atentia alegatorilor, numarul oficial al acestora este inlocuit cu unul fictiv, comunistii urca in ele si merg prin localitatile republicii pentru a face propaganda electorala.

Saptamana trecuta, TIMPUL a scris despre faptul ca Maria Postoico, fost vicepresedinte al parlamentului, actualmente candidat la functia de deputat pe listele PCRM, merge in fiecare dimineata la frizerie cu masina parlamentului, care are numarul de inmatriculare RM P 005. Exact dupa aparitia materialului, a doua zi, aceeasi masina, cu acelasi sofer, cu aceeasi Marie Postoico, apare la aceeasi frizerie cu numarul C JC 149. Mai mult, de parca i-ar considera pe moldoveni de prosti, comunistii folosesc masiv masinile guvernului in campania electorala, ceea ce contravine legii. Ca sa fie mai precauti, ei schimba numarul automobilelor, inainte ca oamenii de partid sa urce in ele. Astfel, masina cu numarul oficial RM A 073, al carei sofer este Nicolae Buruiana, are acum numarul C LN 687; masina cu numarul oficial RM A 074, al carei sofer este V. Bostan, are numarul C LU 014; masina de serviciu cu numarul oficial RM A 058, sofer Ion Simenica, are numarul C WI 757, masina cu numarul oficial RM A 238, condusa de Tudor Bors, merge in campanie electorala cu numarul DN AE 022, iar masina RM A 097, sofer S. Granchin, este folosita pentru PCRM cu numarul C JC 149. In acelasi scop este utilizat si BMW-ul 523, inregistrat cu numarul oficial RM G 010, al carui sofer este V. Prescureanu si poarta acum numarul C HR 089. Majoritatea acestor automobile sunt microbuze cu 12-17 locuri. Ele sunt scoase dimineata din parcul auto al Cancelariei de Stat, dupa care merg la sediul PCRM, unde sunt incarcate si pleaca prin republica, cu materiale propagandistice in favoarea Partidului Comunistilor. Astfel, numai masina condusa de Tudor Bors, RM A 238 (DN AE 022), in ziua de 26 iunie, a avut o ruta pe drept stahanovista, parcurgand traseul Chisinau – Ialoveni – Anenii Noi – Causeni – Stefan-Voda – Causeni – Anenii Noi – Cosnita – Chisinau.
Mai revoltator este faptul ca nu numai automobilele guvernului sunt folosite de comunisti in interes electoral, dar si benzina este achitata din banii statului, si soferii care le conduc sunt platiti din banii publici, adica din banii fiecaruia dintre noi.
Iata un caz simplu in care comunistii folosesc in interesul lor electoral resursele statului, iar pe langa asta ne mai si mint. Ne adresam conducatorilor Comisiei Electorale Centrale: este aceasta o frauda sau nu? Daca da, ce veti intreprinde?

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *