Actualitate

Comunistii ingradesc dreptul la vot

Partidul Liberal Democrat din Moldova a depus o cerere oficiala la Comisia Electorala Centrala prin care a solicitat dublarea numarului de buletine de vot care urmeaza a fi expediate la misiunea diplomatica din Franta.

 

Prim-vicepresedintele PLDM, Alexandru Tanase, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca autoritatile comuniste fac tot posibilul pentru a ingradi dreptul la vot al cetatenilor moldoveni aflati peste hotarele tarii. „Misiunea diplomatica de la Paris a comandat cu 50 la suta mai putine buletine de vot decat la alegerile din 5 aprilie. Aceasta situatie este inadmisibila”, a accentuat Tanase.
Cetatenii moldoveni au dat telefoane la ambasada, unde li s-a spus ca sectia de votare va functiona intre orele 9.00 si 17.00. „Este o ilegalitate. Misiunile diplomatice sunt obligate sa organizeze procesul electoral in aceleasi conditii ca si in interiorul R. Moldova. Aceste actiuni, cumulate cu stabilirea datei alegerilor intr-o zi lucratoare, fac imposibila participarea la vot a cetatenilor moldoveni aflati in afara hotarelor tarii”, a declarat Alexandru Tanase.
In alt context, el a specificat ca in timpul vizitei pe care a efectuat-o in Franta a constatat situatia dezolanta a concetatenilor nostri. Iata de ce PLDM propune crearea unei Agentii de Stat pentru protectia cetatenilor moldoveni de peste hotare. „Autoritatile statului sunt datoare sa aiba grija de cetatenii gratie carora acest stat exista”, a mai afirmat Alexandru Tanase.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *