Timpul Local

Comunistii vor referendum impotriva AIE

Partidul Comunistilor anunta ca va initia un referendum national privind votul de neincredere actualei guvernari. Fostul partid de guvernamant califica decizia Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE), de a evita alegerile anticipate, prin modificarea Constitutiei, drept tentativa de uzurpare a puterii de stat.

„Numai prin referendum exista posibilitatea de unificare a societatii moldovenesti, de reintoarcere a statului pe calea sa de dezvoltare democratica”, se arata intr-o declaratie a formatiunii.

De asemenea, comunistii ameninta ca vor initia boicotarea deplina a participarii reprezentantilor sai la lucrarile parlamentului.

Mentionam ca liderii AIE au decis, marti seara, ca pana la 16 iunie va fi organizat un referendum prin care sa fie validata o noua Constitutie, iar actualul legislativ nu va mai fi dizolvat si, respectiv, nu vor fi alegeri parlamentare anticipate. Ei au declarat presei ca noua Consitutie va fi votata, pe articole, de catre parlamentul RM, dupa care va fi supusa, per ansamblu, unui referendum national.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *