Actualitate

Concedierea profesorilor pensionari a fost declarată constituţională

„Nu sunt de acord cu decizia, dar nu ne rămâne altceva decât să ne conformăm. În proiect se remarcă faptul că trebuie să acordăm tinerilor posibilităţi să muncească, dar nu cred că prin aceasta ar trebui să-i discriminăm pe cei în vârstă”, a declarat pentru IPN deputatul Sergiu Sârbu, autorul sesizării la Curtea Constituţională.

Modificările în Codul Muncii au intrat în vigoare în luna iunie 2012. Acestea prevăd că un contract individual de muncă încheiat cu un cadru didactic sau din organizaţiile din sfera ştiinţei şi inovării încetează la stabilirea pensiei pentru limită de vârstă.

FEE oferă finanțare pentru proiectele de eficiență energetică


Fondul pentru Eficiență a alocat 20 milioane lei pentru finanțarea proiectelor în domeniul eficienţei energetice şi valorificării surselor de energie regenerabilă. Propunerile de proiect vor fi depuse de către reprezentanţi ai persoanelor juridice din sectorul privat, din orice domeniu al economiei naționale, care nu au datorii față de buget, nu sunt în litigiu sau parte în procese în instanțele de judecată și nu au beneficiat în ultimii 5 ani de suport din partea programelor cu caracter similar, naționale ori internaționale.

Fiecare solicitant poate prezenta o singură propunere de proiect, care poate conține mai multe soluții tehnice în limita sumei maxime disponibile pentru finanțare din partea Fondului.

Marfă de contrabandă, reţinută la frontiera moldo-ucraineană


Colaboratorii Serviciului Vamal (SV) în colaborare cu poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere Palanca au descoperit un lot de marfă ascuns în locuri special amenajate în salonul şi portbagajul unui autocar, al cărui valoare depăşeşte 50 mii de lei, informează MOLDPRES.

Marfa de contrabandă: haine pentru copii, lenjerie de corp, încălţăminte şi jucării, a fost depistată într-un autocar care circulă pe ruta regulată Chişinău-Odesa şi transporta 25 de pasageri. Şoferul unităţii de transport, un cetăţean al R. Moldova de 55 ani, nu a putut prezenta niciun act, care ar justifica provenienţa mărfii.

În baza acestui caz a fost întocmit un proces-verbal, toate materialele au fost transmise spre examinare Secţiei urmărire penală din cadrul Biroului Vamal Bender.

Timpul.md (A.C.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *