Timpul Local

Concurenţă acerbă pentru admiterea în Academia Militară

Potrivit comandantului Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, Academia Militară „Alexandru cel Bun” din Chişinău a scos la concurs 100 de locuri, în condiţiile în care pentru susţinerea probelor de admitere au fost admişi 175 de persoane.

Bucliş a specificat că testul de inteligenţă conţine 60 de întrebări din diverse domenii, iar candidaţii au o oră la dispoziţie. În acest răstimp, aceştia trebuie să răspundă la 20 de întrebări de logică, 10 întrebări la limba română, 10 – matematică, 10 – fizică şi alte 10 întrebări la istorie.

Totodată, pentru examenul la pregătirea fizică tinerii au susţinut trei probe. Este vorba despre alergări pe distanţa de 100 metri, tracţiuni în braţe la bara fixă şi o cursă de anduranţă pe distanţa de 1000 metri.

Concursul de admitere în Academia Militară „Alexandru cel Bun” este organizat pentru domeniul general de studii “militărie”, la specialităţile – infanterie, artilerie, transmisiuni.

Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani, iar studenţii se află la întreţinerea deplină a statului: cazarea, hrana şi echipamentul militar sunt gratuite.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *