Economie

Conservele din Moldova au ajuns pe piaţa din Maldive

Reprezentanţii companiei spun că locuitorii ţării insulare sunt mari amatori ai sucurilor moldoveneşti.

Conducerea fabricii de conserve susţine că după impunerea embargoului de către Federaţia Rusă, compania a participat activ la expoziţii internaţionale, unde a şi cunoscut parteneri din Maldive.

„Pe data de două iulie a fost încheiat contractul şi pe 16 iulie a fost de acum prima livrare”, a spus directorul general fabrică de conserve, Simion Mudrea.

Printre produsele care au ajuns pe rafturile magazinelor din Maldive se regăsesc sucurile, gemurile şi hrana pentru copii.

„Aflându-se o ţară de sud fructe exotice la dânşii sunt tot timpul, dar au fost acceptat şi produsele noastre din fructe exotice. De exemplu sucul de portocală, multi fruct”, a afirmat directorul general fabrică de conserve, Simion Mudrea.

Reprezentanţii companiei spun că în topul preferinţelor consumatorilor din Maldive sunt totuşi produsele din fructe moldoveneşti.

„Sucul de mere, sucul de vişină cireaşă, caise, nectarele din caise, piersic, mere, strugure, asortimentul este destul de vast”, a spus tehnologul principal fabrică de conserve, Lilia Varzari.

Compania este gata să exporte şi cel de-al treilea lot de conserve în Maldive. Livrările nu se fac foarte des, din motiv că drumul spre ţara insulară este lung.

„Se încarcă de la Orhei, de la dipozit, face transportare din port, Odessa de obicei şi apoi pe corabie pe traseu. Durează 35, 40, 45 de zile”, a afirmat şefa Secţiei Logistică, fabrică de conserve, Victoria Magal.

Maldive nu este singura destinaţie exotică cucerită de producătorii de conserve din Moldova. În perioada ianuarie – septembrie 2015, companiile autohtone au exportat produse din fructe, legume şi sucuri în Mongolia, insulele Bahamas, Emiratele Unite, Liban, Nigeria şi Algeria.

Sursa: fermierul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *