Politică

Consilier de-al lui Putin: Moldova se poate UNI cu România, dacă Transnistria va fi a Rusiei

„Moldova este un subiect foarte interesant. În ceea ce privește Moldova, să ne amintim două lucruri: este o țară ortodoxă, moldovenii sunt ortodocși, la fel ca și cetățenii Federației Ruse. Este un popor strâns legat, milioane de oameni trăiesc și muncesc în Rusia.

Cauza faptului că ei muncesc în număr mare în Rusia este și furtul miliardului. Cu toate acestea, nu înțeleg cum poate să rămână Moldova o țară atât de săracă și ruinată, cu oameni atât de harnici și buni.

Și al doilea lucru este dorința unei părți semnificative a poporului moldovenesc de a se reuni cu România. Acesta este momentul în care trebuie discutat în detaliu. Pentru noi, schimbul este posibil: reunirea Crimeei cu Rusia a stabilit un precedent pentru alte regiuni ale Europei.

Destul de ciudat, dar Uniunea Europeană va fi împotrivă, pentru că Crimeea și Moldova sunt deja o regularitate și în cele din urmă și Kosovo va dori să se alăture Albaniei. Cred că astfel de lucruri ar trebui să fie decise într-un referendum. Am fost pentru aderarea Crimeeei la Rusiei. Aceasta era voința poporului din Crimeea. Astăzi oamenii trăiesc mai bine cu Rusia decât în ​​Ucraina – aceasta este cu siguranță, indiferent cât de mulți propagandiști liberali sau uropofili nu au spus opusul.

În ceea ce privește Moldova și unificarea ei cu România – sunt o națiune, ei vorbesc aceeași limbă. Dacă Transnistria ar fi independentă, suverană, s-ar putea face un referendum și Transnistria ar putea deveni o parte a Federației Ruse. În aceste condiții, Republica Moldova se poate uni cu România.

Transnistria, ca și regiunea Kaliningrad, poate exista. Acest lucru va îmbunătăți relațiile noastre cu poporul moldovean și român”, a declarat jurnalistul rus Șevcenko.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *