Timpul.md

Actualitate 11 August 2017 | 12:54

Consilierul Ion Duca neagă că l-ar fi determinat pe primarul Mihai Lari la suicid și amenință cu judecata

Consilierul local din orașul Sângera, reprezentant al Partidului Politic Partidul Nostru, Ion Duca, neagă că l-ar fi determinat pe primarul Mihai Lari la suicid și spune că va acționa în judecată publicația care a lansat astfel de insinuări. În cadrul unei conferințe de presă, consilierul a spus că și un post de televiziune a difuzat timp de o zi informații că primarul de Sângera ar fi fost asasinat, iar în materiale în cauză a fost amintit și numele său, transmite IPN.

Potrivit consilierului, mass-medica nu avea dreptul să lanseze insinuări în lipsa unor dovezi sau în lipsa unor concluzii ale anchetei. Ion Duca spune că a aflat din presă despre cauza penală intentată în acest caz și că nu este vizat în niciun fel. Mai mult, nici nu era în țară când s-a produs tragedia. Alesul local, care este și profesor la liceul din localitate, a crede că toate insinuările care îl vizează au avut drept scop să-i prejudicieze imaginea. Alesul local își rezervă dreptul să-și facă dreptate pe toate căile legale, inclusiv să remită o cere de chemare în judecată a ziarului care i-ar fi lezat onoarea și demnitatea.

Vicepreședintele formațiunii, Ilian Cașu, a declarat că PPPN regretă profund că o publicație a mediatizat un material tendențios, prin care se lansează ipoteză că prin activitatea sa în Consiliu local Sângera, Ion Duca l-ar fi determinat la suicid pe Mihai Lari. Politicianul s-a referit și la unele posturi TV, menționând că „reprezentanții holdingului regimului, ca și stăpânul lor, s-au transformat în judecători și procurori, venind cu ipoteze, găsind vinovații de suicid”.

Primarul Mihai Lari, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit împușcat aproximativ acum două săptămâni în propria locuință. Preliminar oamenii legii au stabilit că edilul s-ar fi sinucis cu arma pe care o deținea legal, însă în acest caz a fost pornită urmărirea penală în baza articolului care prevede determinarea la sinucidere.

 IPN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus