Economie

Consiliul National de Coordonare a Dezvoltarii Regionale s-a intrunit in prima sedinta

Proiectul strategiei nationale de dezvoltare regionala 2010-2012 (SNDR) a fost discutata la prima intrunire a membrilor Consiliului national de Coordonare a Dezvoltarii Regionale, prezidata de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazar. Dupa discutii in cadrul consiliului, proiectul respectiv a fost propus spre aprobare Guvernului, la sedinta de miercuri, 24 februarie.

In cadrul sedintei au fost dezbatute subiecte precum: cadrul legal si institutional privind dezvoltarea regionala; sursele de finantare; importanta crearii premiselor institutionale favorabile implementarii cu succes a SNDR.

A fost stabilita de asemenea si modalitatea de finantare a SNDR, care prevede ca 56% din cheltuielile implementarii strategiei vor fi acoperite din fondurile proiectelor DFID/SIDA (Department for International Development/ Swedish International Development Cooperation Agency ), iar restul, 44 % din Fondul National de dezvoltare regionala.

Scopul de baza al SNDR este crearea cadrului institutional al dezvoltarii regionale, axandu-se pe initierea si mentinerea unui cadru de gestiune, implementare, finantare, monitorizare si de evaluare a sectorului dat.

Din componenta nominala a consiliului fac parte Ministrul de Stat Victor Bodiu, ministrul Constructiilor si Dezvoltarii Regionale Marcel Raducan, ministrul Finantelor Veaceslav Negruta, ministrul Mediului Gheorghe Salaru, ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, ministrul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor, Anatol Salaru, precum si presedintii consiliilor regionale din republica, reprezentanti ai sectorului privat din partea consiliilor regionale.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *