Timpul.md

Actualitate 21 Iulie 2021 | 16:55

Construcția și reparația drumurilor din Moldova ar putea fi stopată

Construcţia şi reparaţia drumurilor din Moldova sunt aproape de a fi stopate. Motivul fiind neachitările masive pentru volumele unor lucrări de construcţii deja finalizate, fapt ce a paralizat procesul de decontări financiare din industria rutieră.

Surse din cadrul Asociaţiei Constructorilor de Drumuri au relatat că volumul lucrărilor efectuate de drumari a depăşit 130 mil. de lei, surse ce nu au fost finanţate până acum din bugetul de stat, transmite Știri.md.
 

"Documentele semnate cu privire la volumul de muncă acceptat se află la Ministerul Economiei şi Infrastructurii.
Din birourile acestuia, documentele nu sunt trimise spre plată către Ministerul Finanţelor, motiv pentru care procesul de construire şi reparare a drumurilor din republică poate fi stopat", a declarat sursa agenţiei, adăugând că pe lângă suma neachitată în valoare de 130 milioane de lei, până la sfârşitul lunii iulie volumul lucrărilor efectuate va creşte cu încă 300 milioane de lei.
Managerii companiilor de construcţii susţin că, din cauza întârzierilor plăţilor pentru munca efectuată, nu pot achiziţiona materialele necesare, nu pot produce asfalt în volumele solicitate şi nu pot plăti salarii.

"Şi toate acestea se întâmplă pe fondul majorării preţurilor. Pentru cherestea acestea au sporit cu 60%, benzină şi motorină - cu 20%, bitum - cu 50%, metal - cu 100%", au declarat drumarii.
Într-o situaţie critică, aceştia mizează pe o întrevedere cu preşedintele Maia Sandu, considerând că intervenţia ei va putea normaliza procesul de plăţi financiare pentru volumul de construcţii şi lucrări contractuale efectuate de lucrătorii rutieri.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus