Timpul.md

Actualitate 2 August 2018 | 12:50

Consultații gratuite pentru mii de locuitori de la sate, în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”, inițiată de Guvern

Guvernul a lansat astăzi campania „Un doctor pentru tine”. În cadrul acesteia, mai multe echipe mobile de cardiologi, neurologi, endocrinologi sau oreliști vor oferi consultații gratuite în localitățile rurale.

Prezent la evenimentul de lansare a campaniei, premierul Pavel Filip a declarat că sănătatea populației este o prioritate pentru actuala Guvernare
„Un doctor pentru tine este o campanie în care zeci de medici vor merge în sate să ofere servicii gratuite cetăţenilor. Sănătatea este o prioritate pentru noi. Una din problemele cu care oamenii se confruntă este lipsa medicilor la sate. Vreau să vă asigur că Guvernul ştie ce trebuie de făcut ca să înlăturăm această problemă. Prin această reformă oferim posibilitatea practicii libere a medicilor, mai ales ca e un sistem de alternativă „, a declarat Pavel Filip. „Examene medicale gratuite, vor merge peste 100 de medici care vor reusi să ofere consultaţii în câte 6 sate săptămânal. Vom oferi consultaţii stomatologice pentru copii, medici vor merge întâi la grădiniţe, ulterior la ceilalţi copii din sate. Şi desigur vom oferi examene radiologice gratuite „, a mai spus premierul.

La rândul său, Ministrul Sănătății, Svetlana Cebotari, a declarat că noua campanie se va derula în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie «Nicolae Testemițanu».

«Am susținut pe deplin această campanie. Examinarea la sate este realizarea obiectivelor de prevenire a maladiilor la populația țării. Campania va derula în sate și prevede un parteneriat cu USMF», a spus Svetlana Cebotari.

«Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie va sprijini această campanie. Vom participa prin profesori, rezidenți și vor face totul cu mare responsabilitate, conform programelor, ca să fim mai aproape de pacienți», a declarat și rectorul USMF, Ion Ababii.

http://evenimentul.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus