Timpul.md

Eveniment 23 Iulie 2016 | 11:33

Contrabanda a 600 kg de tutun pentru narghilea a fost contracarată la Comrat

 Angajaţii Secţiei echipe mobile ”SUD” a Serviciului Vamal au contracarat o tentativă de plasare pe piaţă a 600 kg de tutun nedeclarate, cu valoarea totală estimată la aproximativ 300 000 lei, informează Serviciul Vamal.  

Marfa a fost reţinută pe o stradă din or. Comrat, urmare a verificării unor informaţii operative privind activitatea de contrabandă desfăşurată de către un grup de cetăţeni moldoveni. Aceasta era transportată de către un locuitor al r-nului Ceadîr-Lunga, în vârstă de 31 de ani. După controlul fizic al compartimentului marfar al autovehiculului condus de acesta, inspectorii vamali au depistat 855 de pachete de tutun pentru narghilea, fără acte de însoţire.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea de contrabandă, infracţiune pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani, conform art. 248, alin. (5), lit. b, d) al Codului Penal al R. Moldova.

Alte două tentative de încălcare a legislaţiei vamale au fost relevate de către inspectorii posturilor vamale Cahul şi Sculeni, care au reţinut zilele trecute 31.560 de ţigarete de diverse mărci, cu timbru de acciz al RM. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piaţa neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit consolidat de peste cinci mii de euro.

Conform procedurii, produsele de tutungerie au fost reţinute în vederea confiscării, iar contravenienţii urmează să achite amenzi în cuantum de 6000 lei.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus