Actualitate

CONTRACTUL de gestionare a fondului LOCATIV a fost schimbat

Contractul a fost complectat la iniţiativa Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC).

Șeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare din capitală, Petru Gontea, a menţionat că în varianta finală a contractului semnat cu locatarii blocurilor conţine prevederi care oferă consumatorilor posibilitatea să verifice îndeplinirea obligaţiilor contractuale de către administrator. Contractele semnate anterior deciziei APC, au fost complectate cu o anexă, în baza unui proces-verbal, iar locatarii urmează să-şi pună semnătura şi pe ea.

Potrivit APC, modelul iniţial al contractului aprobat de către Consiliul municipal Chişinău conţinea prevederi generale asupra spectrului de lucrări incluse în tarif, dar nu asigura o informare detaliată a consumatorului asupra volumului, termenului, caracteristicilor calitative ale serviciilor ce urmează să fie efectuate. Totodată, documentul nu includea prevederile standard privind dreptul de reducere a plăţii în caz de nerespectare a volumului şi calităţii lucrărilor efectuate. Nu erau indicate nici modalităţile de achitare a plăţilor pentru lucrările efectuate.

Juriştii APC au solicitat ca documentul să fie adus în concordanţă cu prevederile legale şi să se asigure informarea adecvată, completă şi precisă a consumatorului.

TIMPUL.MD via IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *