Timpul.md

Actualitate 31 Ianuarie 2019 | 15:52

Cooperativă agricolă creată de echipa lui Ilan Șor se extinde și funcționează cu succes

La o lună de la relansarea colhozului din comuna Jora de Mijloc ”Comuna de Vis”, tot mai mulți locuitori din satele vecine vor să facă parte din cooperativa agricolă.

Potrivit directorului colhozului Denis Țâpordei, în prezent, asociația numără aproape 200 de hectare de teren.

Deocamdată, colhozul numără 30 de membri, însă directorul asociației declară că alte zeci de persoane au depus cereri de intrare în colhoz.

Consolidarea cooperativei este bazată pe acordul comun al locuitorilor comunei Jora de Mijloc. Colhozul dispune de zeci de unități de tehnică, combustibil, semințe și specialiști calificați în prelucrarea terenurilor. Deja în 2019, fermierii vor beneficia de primele beneficii. Iar producția va fi cumpărată în mod centralizat și va ajunge pe mai multe pieți de desfacere.

Autoritățile locale declară că a mari așteptări de la activitatea colhozului și speră că în acest mod,veniturile la bugetul local vor fi în creștere.

Amintim că relansarea colhozului modern din comuna Jora de Mijloc este o premieră pentru Moldova și a fost lansat la sfârșitul anului 2018, după mai bine de 25 de ani. Inițiativa privind renașterea colhozului vine din partea liderului Partidului Politic ”ȘOR”, iar implementarea proiectului a fost posibilă grație Marinei Tauber. Decizia privind restabilirea cooperativei agricole de producție a fost coordonată și cu locuitorii satelor comunei.

În acest sens, relansarea colhozurilor este un pas important spre renașterea satelor moldovenești.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus