Timpul.md

Actualitate 9 Ianuarie 2018 | 09:43

Coordonatorul „programului rusesc” de dopaj rămâne un cadru prețios pentru statul rus

Vicepremierul rus Vitali Mutko, caruia Comitetul International Olimpic (CIO) i-a pus interdictie pe viata, a fost numit șef al comitetului de organizare al celei de-a 23-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului (OMT ONU), scrie publicatia „Kommersant“ scrie paginaderusia.ro

Summitul va avea loc la Sankt Petersburg în 2019.

La începutul lunii decembrie, CIO l-a sancționat pe Mutko, care a deținut anterior funcția de ministru al Sportului în Federația Rusa, cu interdicție pe viață pentru participarea la Jocurile Olimpice. Decizia a fost luată ca parte a unui set de sanctiuni împotriva Rusiei pentru programul de stat de dopaj, care, in final, a dus ca Rusia sa piarda dreptul de a participa la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud.

Pe fondul scandalurilor de dopaj, Mutko a fost remaniat din functia de ministru al sportului, iar apoi a demisionat și din funcția de președinte al Uniunii de Fotbal din Rusia. Apoi, în ianuarie, premierul Medvedev a semnat un decret privind excluderea lui Mutko și din consiliului de supraveghere al comitetului de organizare al Cupei Mondiale de Fotbal din 2018.

Totusi, compromis in domeniul sportului, Mutko ramane un cadru prețios pentru guvernul rus, care l-a promovat in functia de vicepremier cu sarcini interministeriale.

OMT este o agenție specializată a sistemului interguvernamental al Organizației Națiunilor Unite, care este angajată în dezvoltarea turismului durabil și universal accesibil. Cel mai înalt organism de conducere al organizației este Adunarea Generală bianuală. În același timp, jumătate dintre membrii consiliului sunt realeși la fiecare doi ani. Singura excepție este Spania, care găzduiește sediul OMT.

A 22-a sesiune a Adunării Generale a OMT a avut loc la Chengdu, în China.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus