Actualitate

Coreea de Nord alarmează din nou comunitatea internaţională. Sunt semne că Phenianul pregăteşte un nou tir cu rachetă

 Coreea de Nord a alarmat comunitatea internaţională cu programul său balistic, dar nu a mai efectuat vreun test din 15 septembrie, fapt ce a dat speranţa că înăsprirea sancţiunilor ONU va da rezultate.

Agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând o sursă guvernamentală, relatează totodată că un radar de urmărire a rachetelor a intrat în serviciu luni la o bază nord-coreeană neindentificată şi că traficul de telecomunicaţii s-a intensificat.
Cozmin Gușă aruncă ‘bomba’ după mesajul imperios al SUA: ‘De acum înainte, coaliția PSD-ALDE este cu adevărat în stare de război’

„Este adevărat că mişcări active au fost detectate la o bază de rachete nord-coreeană", a spus sursa. "Semnale precum cele observate luni sunt detectate frecvent", a adăugat ea.

„Trebuie să observăm situaţia puţin mai mult înainte de a stabili dacă Nordul se pregăteşte de un test cu rachetă sau de exerciţiile de iarnă, care vor începe vineri", conform acesteia.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării sud-coreean a refuzat să facă vreun comentariu.

Informaţii similare publicate de presa japoneză au dus la oprirea temporară a tranzacţiilor la Bursă.

Potrivit Kyodo, guvernul nipon este în stare de alertă după detectarea de semnale radio, ceea ce a provocat temeri privind un nou test cu rachetă al Coreei de Nord.

„Coreea de Nord ar putea lansa o rachetă în următoarele zile", potrivit Kyodo, care nu exclude totuşi că aceste mişcări ar putea corespunde cu pregătirea exerciţiilor de iarnă ale armatei nord-coreene.

În septembrie, Coreea de Nord a efectuat cel de-al şaselea său test nuclear, cel mai puternic de până acum, şi a lansat o rachetă cu raza intermediară de acţiune, ce a survolat Japonia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *