Timpul.md

Actualitate 10 Aprilie 2020 | 14:14

CORONAVIRUS. Spania anunță o scădere a numărului de morți în ultimele 24 de ore

 

Spania a anunțat vineri că a înregistrat 605 decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în scădere față de datele raportate joi.

Astfel, numărul total de morți ajunge la 15.843 în Spania, în creștere cu 4% față de joi, anunță CNN, care citează datele Ministerului Sănătății de la Madrid.

Cu toate că numărul de decese a început să scadă de la o zi la alta, Guvernul de la Madrid a prelungit starea de urgență până pe 26 aprilie.

„Ultimul lucru pe care ni-l permitem este un pas înapoi”, a declarat premierul Pedro Sanchez în fața unui Parlament aproape gol. El a avertizat că relaxarea restricțiilor impuse populației ar putea duce la o „revenire” a virusului și la o creștere a numărului de cazuri de infectare. El a adăugat că Spania a ajuns deja la vârful epidemiei și urmează o scădere a numărului de cazuri.

În total, vineri, numărul de infectări a crescut cu 468 în Spania, cel mai scăzut număr din 11 martie până în prezent. Astfel, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 și care nu s-au vindecat încă a ajuns la 85.043.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus