Ultima oră

Corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost demontate

Demontarea a început la ora 07:00. Forţele de ordine au găsit două bâte în corturi, iar unul dintre manifestanţii rămaşi în piaţă i-a ameninţat pe poliţişti cu violenţe, care vor fi organizate chiar de Ziua Independenţei.

În aproximativ o oră, corturile instalate ilegal au fost demontate, iar autospecialele Regiei Autosalubritate au spălat piaţa.

În luna iulie, Judecătoria Ialoveni a dispus demontarea corturilor din centrul Capitalei, în baza unui demers al Primăriei Capitalei.

Ulterior, Curtea de Apel a menţinut hotărârea primei instanţe privind retragerea construcţiilor celor câţiva protestatari ai Platformei "Demnitate şi Adevăr", în spatele căreia stau mafioţii fugari Ţopa.

Locuitorii Capitalei, deranjaţi de corturile instalate în principala piaţă a ţării, au cerut de nenumărate ori demontarea acestora, pe motiv că afectează imaginea Chişinăului.

Ieri, şi veteranii Războiului de la Nistru au cerut demontarea construcţiilor.

Participanţii la conflict au declarat că principala piaţă a ţării trebuie să fie locul organizării evenimentelor patriotice, dar nu al celor care dezbină societatea.

Corturile din faţa Guvernului au fost amenajate încă în toamna anului trecut.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *