Timpul.md

Ultima oră 20 Decembrie 2013 | 09:12

Cozile din vama moldo-română și noile reguli de control al bagajelor vor fi discutate astăzi la București

Șeful Serviciului Vamal Tudor Baliţchi a plecat astăzi, 20 decembrie, la Bucureşti unde urmează să discute cu şeful Direcţiei Regionale a Vămilor din România, Claudiu Ardeleanu despre noile reguli de control al bagajelor aplicate de vamă. Decizia autorităților române a creat cozi imense aseară la vama moldo-română.

Ieri, 20 decembrie, mai mulți șoferi s-au plâns de faptul că stau blocați în vama română. Asta după ce autoritățile române au reluat controlul minuțios al bagajului, asta chiar dacă noile reguli au fost suspendate.

"Cei doi oficiali vor discuta despre măsurile speciale de control vamal al bagajelor persoanelor fizice, precum și simplificarea controlului vamal în perioada sărbătorilor de iarnă, astfel încît, cetățenii de buna credinta să traverseze nestingherit frontiera moldo-română", se arată într-un comunicat de presă.

Acum o lună, vameşii au mai efectuat asemenea controale în bagajele călătorilor. Din cauza cozilor imense însă, măsurile au fost suspendate. Dacă vor fi instituite din nou, atunci oamenii vor trebui să declare în scris toate bunurile pe care le au în bagaj: de la tutun, până la produse alimentare sau petroliere. Noile măsuri de control aplicate de autoritatea vamală din România la 15 noiembrie au fost suspendate, ca urmare a negocierilor purtate de către Tudor Baliţchi cu omolugul său român.

sursa: timpul.md (TTM)

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus