Eveniment

Cristian David s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Basarabeni din România

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte de interes pentru participanţi, respectiv metodologia de admitere a studenţilor etnici români din afara graniţelor la universităţi din România şi metodele de stimulare a performanţei academice a acestora.

Studenţii au subliniat importanţa acordării locurilor cu burse în funcţie de performanţele fiecărui student admis în ciclul universitar, a introducerii examenelor de admitere pentru candidaţii la universităţile din România.

Ministrul delegat Cristian David a apreciat importanţa întâlnirii propuse de FAB Romania, exprimându-şi susţinerea pentru activitatea federaţiei. Oficialul a salutat ideea uniformizării sistemului de evaluare a candidaţilor, originari din România şi Republica Moldova, în cadrul procedurii de admitere la studii universitare. De asemenea, oficialul român şi-a exprimat interesul privind soluţiile de stimulare a studenţilor în funcţie de performanţe.

Pe de altă parte, ministrul delegat Cristian David a relevat potenţialul FAB România în calitate de mesager legitim al valorilor europene în Republica Moldova. În acelaşi timp, reprezentanţii FAB Romania au adus mulţumiri demnitarului român pentru deschidere, exprimându-şi disponibilitatea implicării în iniţiativele instituţiei.
 
via mae.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *