Actualitate

Cristian Pârvulescu despre Guvernul Maiei Sandu: Nimeni nu crede că acest guvern va avea o viaţă lungă

Pârvulescu: „Există orientări atât de diferite în interiorul acestui guvern pro-european şi pro-rus, încât va fi foarte greu ca atunci când vor exista confruntări majoritatea să reziste. Singurul lucru care a făcut posibilă votarea acestui guvern a fost această încercare susţinută în egală măsură de UE, SUA şi Rusia de a dezoligarhiza Republica Moldova.”

Juristul PSRM, Fadei Nagacevschi, este de părere că modalitatea prin care deciziile Curţii Constituţionale au fost anulate ridică anumite semne de întrebare, însă asta era cea mai justificată poziţie pe care putea s-o ia curtea împotriva abuzului creat.

Fadei Nagacevschi: „În condiţii de normalitate, procedurile sunt diferite, însă în condiţiile în care statul a fost declarat capturat, iar Parlamentul a declarat Curtea Constituţională ca participând la uzurparea puterii în stat, pentru ea, cea mai bună soluţie era să-şi revizuiască cât mai rapid deciziile adoptate în mod abuziv”.

Preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, Mihai Godea, a declarat că singurul actor politic care are o agendă foarte clară şi pe care o pune în aplicare este PSRM, preşedintele Igor Dodon.

„Nu ştiu dacă această agendă a fost tradusă în română, dar ea se aplică. Eu cred că Blocul ACUM este într-un fel prins în plasă de PSRM şi neavând o agendă foarte clară, urmează agenda creată de PSRM”, a menţionat Godea.

Analistul politic Victor Ciobanu consideră că ziua în care la Chişinău au venit cei trei emisari străini n-a fost deloc una întâmplătoare şi că anume atunci s-a decis cursul evenimentelor pe viitor.

Ciobanu: „Coincidenţe nu există încă din momentul venirii la Chişinău a celor trei emisari într-una şi aceeaşi zi de luni. Pentru că se vorbeşte mult de vineri, de sâmbătă şi tot ce s-a întâmplat ulterior. Unul din ei a spus în text deschis, ceilalţi au avut mesaje separate, dar eu cred că această acţiune a fost una coordonată din timp şi atunci a fost decisă această soartă a lui Vladimir Plahotniuc, care trebuia să plece. Iată am văzut că înspre asta a şi mers. Da, iniţiativa a aparţinut la un moment dat Federaţiei Ruse, dar punctul final până la urmă l-a pus ambasadorul SUA.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *