Actualitate

Cristina Balan, la Eurodicţionar: Este important să punem R. Moldova pe agenda SUA

"Nu greșește doar acel care nu face nimic. Cunosc foarte bine cum gândesc, cum funcționează Statele Unite și știu foarte bine și contextul politicii externe a Republicii Moldova, nu cred că voi da greș. La acest capitol sunt absolut încrezută", a declarat ambasadorul propus în SUA, Cristina Balan.

Cristina Balan a menționat că interesele țării noastre trebuie promovate intens în SUA, pentru că sunt unii dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare.

"Este foarte important să punem Republica Moldova pe agenda Congresului american și a administrației americane. Să fim foarte activi acolo, să le povestim despre realizările noastre, despre aspirațiile noastre, dar și despre problemele cu care ne confruntăm", a declarat Cristina Balan.

În același timp, Balan își dorește să atragă cât mai mulți investitori americani la Chişinău.

"Înțeleg foarte bine cât de importantă este și latura economică și consolidarea sau dezvoltarea relațiilor economice între țările noastre. Chiar aș vrea să aduc investiții, să creăm locuri de muncă aici în Republica Moldova pentru a crea un vis moldovenesc. Nu american dream, dar moldovan dream", a spus ambasadorul propus în SUA, Cristina Balan.

Săptămâna trecută, Guvernul și-a dat acordul pentru numirea Cristinei Balan în funcția de ambasador al SUA. Urmează ca președintele Igor Dodon să semneze un decret în acest sens.

Moldova nu are un ambasador la Washington din noiembrie 2017.

Cristina Balan a devenit vicepreşedinte al PDM în aprilie 2017 şi este responsabilă de elaborarea politicilor interne și externe propuse de formaţiune.

publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *