Politică

Criza din CMC provoaca pierderi de milioane

Criza din Consiliul municipal Chisinau (CMC) afecteaza grav activitatea municipiului si aduce pierderi de milioane. De aceasta parere sunt nu numai oficialii din executiv, ci si alesii locali.Potrivit viceprimarului Mihai Furtuna, sunt sute de proiecte privind arenda terenurilor, suma carora este de 2 mln. lei. Alte 20 mln. lei pot veni in buget din privatizarea terenurilor, circa 150 mln. lei – din vanzarea prin licitatii. Valoarea a 250 de proiecte de dare in locatiune a incaperilor municipale se ridica la 4,3 mln. lei. „Toate aceste proiecte isi asteapta solutionarea in CMC de sase-sapte luni”, a spus viceprimarul.

Reprezentantul Partidului Democrat in CMC, Oazu Nantoi, nu vede nicio solutie de iesire din impas. „In componenta actuala solutii nu exista. Sunt doar interese subterane care nu au nimic cu ambalajul politic al consilierilor. Daca continuam asa, spre iarna vom avea o degradare totala in capitala”, a mentionat Oazu Nantoi.

„Alegatorul si-a spus cuvantul la alegerile din 2007. Componenta CMC este de 51 de consilieri, dreptul la vot a cinci dintre ei fiind blocat de comunisti si pepecedisti (consilierii nu-si pot ridica mandatele, pentru ca CMC nu a luat act de decizia in cauza – n.r.). Nu este altceva decat dorinta majoritatii actuale din consiliu (PCRM, PUM si PPCD) de a-si satisface interesele necinstite. Continuarea blocajului va conduce la dizolvarea CMC”, a spus Victor Savin, membru al fractiunii Alianta „Moldova Noastra”.

Tatiana Gutium, membra a fractiunii PL, sustine ca alesii locali trebuie sa revina la lozinca din electorala: „Venim sa lucram pentru binele chisinauienilor”. „ Imi pare rau ca acesti colegi ai nostri din PPCD nu vor sa colaboreze pentru a ameliora situatia din capitala”, a remarcat consiliera.

PPCD, invinuit de blocarea ultimei sedinte a CMC, considera ca o interpretare polarizata a situatiei nu va solutiona criza. „Nu consideram ca am blocat inmanarea mandatului, am votat-o pe ordinea de zi cu numarul 22. Pentru a depasi criza trebuie sa ne asezam la masa de discutii si nu sa politizam. Marea politica nu se face in CMC, aici se rezolva probleme concrete”, considera membrul fractiunii Mihai Adauge.

„Vrem sa lucram. Este de datoria primarului general sa gaseasca limbaj comun cu toti liderii de fractiuni si, important, sa ne ofere proiecte concrete, dar nu note informative”, spune Reghina Apostolova, membra a fractiunii comunistilor in CMC.

Dupa Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *