Actualitate

Criza politica din CMC inca nu a fost depasita

Nici ieri consilierii municipiului Chisinau nu au reusit sa incheie sedinta inceputa inca la 11 iunie, fiind a zecea incercare de a examina toate chestiunile incluse pe ordinea de zi. De aceasta data au parasit sala consilierii din Partidul Liberal (PL) fiind nemultumiti de faptul ca cei de la comunisti au introdus pe ordinea de zi „mai multe subiecte electorale, neglijand problemele municipalitatii”.

PL a propus ca prima chestiune de pe ordinea de zi sa fie o nota informativa despre situatia creata la Regia transport electric, angajatii careia de mai mult timp ameninta cu proteste. Evident, propunerea a fost respinsa de catre comunisti si pepecedisti. S-a trecut la prezentarea unei note informative despre situatia de la Directia Sanatatii unde de mai mult timp fotoliul de director este ocupat de doua persoane, una sustinuta de comunisti si echipa, iar cealalta de democrati. Consilierul umanist Serghei Cires a cerut ca sa fie sistata finantarea institutiilor medicale pana cand primarul general va incheia un contract individual cu Ion Arteni, directorul numit de CMC. Pe liberali i-a deranjat propunerea consilierului Cires.

„Noi am propus sa fie excluse de pe ordinea de zi chestiunile care au conotatie electorala, dar nu s-a acceptat. E o prostie sa se ceara sistarea finantarii Directiei Sanatatii. In afara de aceasta, ce fel de proiect care vizeaza comunitatea este cel care prevede sa concediem directorul si redactorul-sef al ziarului „capitala”? (aceasta era una din chestiunile care urma sa fie discutata in sedinta de ieri – n.n.). E de neinteles ca un preot sa propuna sa nu finantam spitalele”, s-a indignat Ion Ciobanu, presedintele fractiunii PL. Apoi liberalii, in semn de protest, au parasit sala. Din lipsa de cvorum, sedinta nu a mai putut fi continuata. Anterior, consilierii democrati au propus ca pana la 29 iulie sedintele CMC sa fie intrerupte astfel ca nimeni sa nu le poata folosi ca tribuna electorala.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *