Tendințe

Cromoterapia sau culorile care vindecă

 Culorile au o putere incredibila, pe care multe persoane nu o constientizeaza. Dar ele te pot calma, relaxa sau, din contra, te pot intrista sau iti induc o stare de nervozitate. Asa cum rasul si puterea pietrelor au fost puse in slujba sanatatii, de ce nu ai incerca si cromoterapia – terapia prin culoare? Nu este periculoasa, nu provoaca alergii si nici dependenta.

La baza vindecarii prin culori stau urmatoarele nuante:

PORTOCALIUL: stimuleaza glanda tiroida, indeparteaza senzatia de oboseala, stimuleaza functia vezicii biliare si este recomandat persoanelor cu probleme digestive si respiratorii – litiaza biliara, astm, bronsita. Prin veselia si energia degajata, portocaliul elimina starea de anxietate si creste pofta de viata.

Cumpara un set de farfurii si cani in culoarea portocalei, care, miraculos, te vor ajuta sa-ti usurezi digestia.
GALBENUL este culoarea cea mai tonica. Este ideal pentru indepartarea stresului, a oboselii, combate starea depresiva, calmeaza nevrozele si stimuleaza activitatea ficatului. Este folosit pentru stimularea memoriei si a atentiei, fiind indicat persoanelor care depun efort intelectual si fizic, lucreaza sub stres ori au probleme digestive. Atentie insa: galbenul intens este cea mai obositoare culoare pentru ochi!

ROSUL: este o culoare puternica, provocatoare si indrazneata, care activeaza circulatia sangelui, recomandata fumatorilor si persoanelor lipsite de energie. Rosul stimuleaza concentrarea si atentia, dar in exces are efecte adverse, precum nervozitate, anxietate sau palpitatii. Nu este recomandata cardiacilor!

Daca esti lipsita de energie, amenajeaza-ti in camera preferata un loc de odihna cu obiecte rosii (perne-decor, vaza, flori, veioza).
INDIGOUL: e indicat in afectiuni oculare, ale nasului si urechilor.

VIOLETUL: stimuleaza intelectul, microcirculatia cerebrala, calmeaza durerile, combate disfunctiile vezicii biliare si ale rinichilor. Este de ajutor in cazul nevralgiilor, a tulburarilor nervoase si atenueaza durerile reumatice.

VERDELE: este folosit impotriva nevrozelor si a obsesiilor. Este benefic in depresii, hipertensiune, insomnie, migrene si nevralgii, fiind cea mai relaxanta culoare pentru ochi si cel mai des utilizata impotriva stresului.

ALBASTRUL DESCHIS: calmeaza si elimina gandurile negre, avand proprietati sedative. Stimuleaza apararea organismului si combate insomnia. Scade presiunea arteriala si bataile inimii si calmeaza respiratia, inducand senzatia de protectie si de siguranta. Albastrul inchis duce, in schimb, la depresie.

Asternuturile in tonuri linistite de albastru garanteaza 100% un somn odihnitor.

Sursa: Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *