Social

„Crucea mântuirii” rămâne a „Neamului Românesc”

Valeriu Saharneanu, cel care până în urmă cu câteva zile nu vedea nimic anormal în eliminarea cuvântului „românesc” din titulatură, acum a revenit la sentimente mai bune față de ideea pe care, umăr la umăr cu episcopul de Ungheni o combătea nu demult. „Crucea trebuie să rămână așa cum a fost botezată, ea nu trebuie să fie jertfită unei campanii politice și a unei lucrări antiromânești, care amintește de diversiunile de sorginte cominternistă”, a conchis acesta.

În replică, un alt promotor al ideii ridicării monumentului, Constantin Rusanovschi a prezentat un istoric al monumentului, trecând în revistă donatorii proiectului. Acesta a afirmat că Veaceslav Țâbuleac ar fi urmat să încaseze bani pentru înstrăinarea obiectivului.

Parohul Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Chișinău, Părintele Buburuz, consideră că avem de-a face cu un furt material, dar și intelectual, „o blasfemie”. „Acest lucru care se întâmplă este o blasfemie la adresa neamului și a bisericii”, a declarat părintele.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *