Timpul.md

Internațional 12 Septembrie 2017 | 12:52

Cu ce echipă de fotbal ține Kim Jong-un

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un este un împătimit al fotbalului. Potrivit tabloidului britanic The Sun, el ar fi fanul echipei de fotbal Manchester United.

Tabloidul îl citează pe senatorul italian Antonio Razzi, care ar fi un prieten apropiat al lui Kim Jong-un.

Potrivit acestuia, liderul de la Phenian este suporter al echipei Manchester United, echipă antrenată de José Mourinho. În ceea ce privește jucătorul preferat, el este Romelu Lukaku, transferat în acest sezon de la Everton.

Senatorul italian este cunoscut în politica din Italia ca fiind „excentric” și este decris de The Sun drept „un prieten apropiat al liderului nord-coreean”. El ar fi aflat toate aceste informații în urma unor conversații private cu liderul de la Phenian.

Același politician mai susține că e doar o chestiune de timp până când fotbaliștii din Coreea de Nord vor juca în prima ligă de fotbal din Anglia.

De asemenea, Kim Jong-un nu ar rata niciun turneu de fotbal important.

Echipa națională a Coreei de Nord s-a calificat de două ori la Cupa Mondială.

Prima oară, în 1966, a învins Italia în grupe, cu scorul de 1-0, și a obținut un egal, 1-1, cu Chile, terminând pe locul al doilea, după Uniunea Sovietică.

A doua calificare la un turneu final important a venit după mai bine de patru decenii, în 2010, când a terminat grupa pe ultimul loc, fără niciun punct câștigat.

Sursa: Digi24Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus