Bună Dimineața

Cu cine luptă Guvernul Moldovei în Găgăuzia?

Când a aflat Guvernul de la Chişinău că elevii din autonomia găgăuză nu cunosc limba oficială a RM?! Dar başkanul?! După examenul de BAC? Dar pentru ce s-au plătit bani ani de zile profesorilor, funcţionarilor de la direcţia de învăţământ, din minister? De ce azi aceştia nu restituie banii pentru o muncă pe care n-au prestat-o? Dacă am face o listă a celor vinovaţi de situaţia creată, ultimii ar fi acei 100 de copii, iar primii ar fi: Guvernul RM (Ministerul Educaţiei, Departamentul pentru relaţiile naţionale), Adunarea Populară din UTA Gagauz-Yeri, başkanul Formuzal, Direcţia de învăţământ de la Comrat, directorii de şcoli, profesorii. Apoi copiii.

Singura soluţie este organizarea testelor repetate pentru cei 100 de elevi, peste două-trei săptămâni. E un fel de cretinism politic să lupţi împotriva copiilor, care sunt victime ale unor politici laşe promovate de Chişinău. Ce să facă acum acei 100 de copii? Le garantează Guvernul locuri de muncă? Va să zică la atâta doar ne duce capul – să pedepsim nişte copii, dar să-i lăsăm în funcţii bine plătite pe cei vinovaţi? De ce nu e pedepsit, de exemplu, faimosul Departament pentru relaţii naţionale, care papă bine din Buget? Cu ce se ocupă această căpuşă bugetară?

Repet, problema iscată este eminamente politică, de ea sunt responsabile autorităţile centrale ale statului şi cele din autonomie. Numai nu copiii. Guvernul trebuie să se oprească din marşul lui războinic împotriva copiilor şi să întoarcă armele contra propriei incapacităţi de a promova politici clare şi corecte faţă de grupurile etnice. Chişinăul oficial, după ce le-a dat autonomie, a luptat pentru voturile găgăuzilor, dar nu pentru ca elevii de acolo să înveţe limba oficială a statului! Şi acum a îndreptat armele împotriva copiilor? Acum Chişinăul oficial, pe lângă cei pe care-i are, mai are nevoie ca încă 100 de copii şi părinţii acestora să devină duşmani înrăiţi ai RM? Dumnezeu să te păzească de judecata… cinovnicească!

ARHIVA TIMPUL
28.07.2011

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *