Actualitate

Cui îi arde de glume în plenul Parlamentului?

Deputatul socialist, Vladimir Ţurcan, a propus în plenul Parlamentului să se discute posibilitatea ca în autonomia găgăuză să fie constituite trei circumscripţii uninominale şi nu două cum se doreşte în prezent. Mai mulţi deputaţi au sugerat că deputatul a cam întârziat cu propunerea.

„Acum când noi am pus punct la acest subiect, v-aţi trezit şi doriţi să susţineţi Găgăuzia, este târziu să beţi Borjomi când rinichii au cedat, domnule Ţurcan", a menționat Corneliu Dudnic, deputat PDM.

„E târziu să bei Borjomi, rinichii au cedat", a răspuns Vadim Pistrinciuc, deputat PLDM.

În discuţii a intervenit şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Probabil o să trebuiască să rugăm colegii din secretariat să asiguraţi un pic de Borjomi în cantina Parlamentului că foarte mult se vorbeşte, totodată şi un mesaj de salut pentru colegii noştri din Georgia" a declarat Candu.

Într-un final Ţurcan a încercat să-l pună la punct pe Dudnic. „Domnule Dudnic, dacă vorbim de lobby, atunci anume dumneavoastră, deputat din Găgăuzia, trebuia să faceţi asta. Nu să faceţi lobby pentru apa Borjomi în Parlament, ci la interesele Găgăuziei".

Socialiştii au mai propus ca pe ordinea de zi să fie inclus proiectul ce prevede scutirea de taxe vamale la importul unor clopote din Federaţia Rusă, pentru Biserica „Acoperământul Maicii Domnului" din orașul Vulcănești. Anterior, documentul primise aviz negativ la Guvern. Ideea l-a nemulţumit şi pe liberalul Mihai Ghimpu.

„Dacă statul să susţină Biserica, atunci trebuie să conştientizăm că în Republica Moldova se continuă construcţia bisericilor în stil rusesc, noi nu avem nimic cu acest stil rusesc. Iată domnule preşedinte al Parlamentului, sunteţi şeful celui mai suprem organ al Republicii Moldova. Aici trebuie guvernarea să se gândească şi atunci poftim susţinem", Mihai Ghimpu, preşedintele PL.

„Nu ştiam că preşedintele Parlamentului trebuie să se ocupe de stilul arhitectural al bisericilor, dar am să verific Regulamentul Parlamentului în mod suplimentar", Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Niciuna dintre iniţiativele propuse de socialişti nu au fost susţinute de ceilalţi deputaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *