Actualitate

Culmea hoţiei: a furat un autoturism şi a adormit cu capul pe volan

Cristi Dincă (23 ani), din comuna gălăţeană Bălăbăneşti, a intrat în vizorul poliţiştilor din judeţul Vaslui, la începutul lunii septembrie. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, pe 5 septembrie, bărbatul de 23 de ani a sustras un autoturism dintr-un parc auto de pe raza localităţii Bădeana pe care l-a condus pe Drumul European 581.

 La efectuarea unui viraj, acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, autovehiculul oprindu-se într-un şanţ de pe marginea părţii carosabile. Imediat după avarierea autoturismului, şoferul a coborât de la volan şi a fugit. Un martor la eveniment a sesizat poliţiştii prin apelul de urgenţă 112.

„La scurt timp după sesizare, în urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, bărbatul a fost depistat şi s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare  de 0,47mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii Biroului Rutier Bârlad au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a precizat Silvia Manta purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Bărbatul  a fost reţinut pentru  24 de ore şi prezentat de poliţişti Parchetului de pe Lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea arestării preventive. Procurorii au dispus, însă, luarea faţă de aceasta a măsurii controlului judiciar.

Aflat sub control judiciar, pe 22 septembrie, gălăţeanul a dat o nouă lovitură tot pe raza judeţului Vaslui. Seara, acesta a sustras un autoturism Dacia 1310 din faţa unei locuinţe din municipiul Bârlad. Sesizând dispariţia maşinii, proprietarul a sunat la 112. 

Poliţiştii au declanşat cercetări, iar la scurt timp maşina sustras a fost găsită staţionată la aproximativ un kilometru de casa proprietarului. În autoturism, poliţiştii l-au descoperit pe gălăţeanul Cristi Dingă, care dormea cu capul pe volan.

Poliţiştii au întocmit un nou dosar penal pe numele său şi au solicitat procurorilor înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. De această dată, procurorii şi-au însuşit propunerea şi au înaintat-o instanţei, urmând ca astăzi Judecătoria Bârlad să hotărască dacă hoţul va rămâne tot în libertate sau va fi arestat.

adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *