Timpul.md

Actualitate 16 Octombrie 2017 | 13:53

Culmea rușinii! Cum moldovenii cumpără acte false românești pentru a putea munci în Europa

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră de la graniţa de Est a României se confruntă des cu cazuri ale unor cetăţeni basarabeni care încearcă să intre în ţara noastră folosindu-se de acte falsificate. În Basarabia, un buletin românesc se cumpără la preţuri infime, ce porneşte de la 50 de euro, scrie  adevarul.ro

Weekendul trecut, la cele mai importante puncte de trecere a graniţei de pe frontiera de Est, Albiţa şi Sculeni, autorităţile române au identificat cinci persoane care deţineau documente de identitate falsificate. Cetăţenii basarabeni au declarat autorităţilor române că şi-au procurat actele false din ţara lor de origine, plătind în schimb sume ce pornesc de la 50 de euro.

La interogatorii, toţi cei prinşi au spus că voiau să folosească actele româneşti pentru a ajunge în ţările din Vestul Europei, unde intenţionau să îşi găsească locuri de muncă.

La Punctul de Trecere a Frontierei de la Sculeni s-au prezentat, weekendul trecut, soţii Andrei şi Antonina F, doi tineri de 24 şi 23 de ani care se aflau într-un microbuz ce avea ca destinaţie Republica Cehă.

Preţuri de la 50 de euro 

În timpul verificărilor, autorităţile române au identificat în portofelul femeii două cărţi de identitate cu însemnele specifice româneşti. „Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false. Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să se folosească de cărţile de identitate false pentru a găsi un loc de muncă pe teritoriul Cehiei. Cei doi soţi au procurat documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, plătind suma de 60 euro. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Un caz similar a fost înregistrat la PTF Albiţa, acolo unde autorităţile au descoperit trei bărbaţi care deţineau documente de identitate româneşti falsificate. Constantin L., Igor C. şi Cristinel B. au vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani şi au fost opriţi să intre în România în timp ce se aflau în trei microbuze diferite.

„Cu privire la cele constatate, cei trei bărbaţi au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi urmau să folosească cărţile de identitate false pentru a găsi mai uşor un loc de muncă. Totodată, aceştia au menţionat că au procurat documentele de la persoane pe care nu le cunosc, din Chişinău, plătind sume între 50 şi 300 euro”, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

adevarul.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus