Actualitate

Culmea tupeului! A prezentat în vamă un document fals pentru restituirea unui Porsche

În data de 10 octombrie 2018, în jurul orei 14.00, la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Galați s-a prezentat un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 42 de ani, în vederea restituirii unui autoturism marca Porsche aflat în custodia Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați din anul 2016. Bărbatul a depus la cererea de restituire o procură în original eliberată de un notar public din Ucraina, la care era anexată și o traducere în limba română și un certificat de înmatriculare eliberat în luna februarie 2018 de autoritățile ucrainene pe numele N. Petro.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare la autoritățile din Ucraina, în urma cărora a rezultat că procura este falsă. În urma celor constatate, bărbatul în cauză a declarat că a primit documentele prin curier din Ucraina și nu cunoștea că sunt false, intenția sa fiind să intre în posesia autoturismului pe care trebuia să îl restituie proprietarului.
Menţionăm că autoturismul în cauză a fost indisponibilizat în anul 2016 la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, deoarece a făcut obiectul unui litigiu.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *