Ultima oră

Cum a fost Franţa controlată de mafie

Studiul realizat de celula pentru analiză a crimei organizate din cadrul poliţiei judiciare, Sirasco, relevă că absenţa unei mafii franceze specifice nu exclude, ci dimpotrivă, a dus la dezvoltarea a numeroase organizaţii criminale ale căror determinare şi ingeniozitate sunt foarte sofisticate. Venite din Italia, din ţările baltice, din Balcani, din fosta URSS sau din Nigeria şi să nu uităm grupările asiatice sau corsicane din zona Marsiliei sau a Grenoble-ului. Mediul interlop local se află la originea a 75% din faptele încadrate la delincvenţa specializată, iar organizaţiilor străine li s-au atribuit restul procentelor, 25%.

Francezii au cunoscut din filme mafia şi poveştile marilor „lupi" din fruntea acestor organizaţii ale crimei. Numai că, de câţiva ani, ficţiunea a devenit realitate. Cadavrele mafioţilor căzute pe trotuarele franceze sunt tot atât de reale ca şi prostituatele, ţigările de contrabandă sau conturile bancare piratate.

Planeta crimei s-a transformat. Alături de marile mafii tradiţionale a apărut o nouă pleiadă în cadrul crimei organizate.

Sursa: RomaniaLibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *