Timpul.md

Actualitate 25 Septembrie 2017 | 16:18

Cum ar putea fi afectați românii de rezultatele obținute de AfD la alegerile din Germania

Românii care locuiesc în Germania, sau cei care ar vrea să se mute acolo, ar putea fi afectați direct de rezultatul obținut de AfD la alegerile de duminică, în cazul în care aceștia ajung la putere și își impun unele dintre măsurile promise în campania electorală.

 Rezultatele preliminare ale alegerilor din Germania arată că blocul conservator CDU/CSU a obținut cel mai slab rezultat din ultimii 70 de ani – 33% dintre voturi, dar rămâne cel mai mare partid din Parlament.

SPD a lui Martin Schulz a obținut 20,5% din sufragii, clasându-se pe locul al doilea, iar partidul de extremă-dreapta AfD – 12,6%, devenind astfel a treia formațiune politică din Bundestag. În parlament au mai intrat Partidul Liber Democrat FDP – 10,7%, Partidul de Stânga – 9,2% și Partidul Verde cu 8,9%.

Tot în opoziție va fi și AfD, partidul paria, cu care nu vrea nimeni să facă alianță și care îngrijorează atât o mare parte din germani cât și europenii prin scorul mare pe care l-a obținut.

Primul partid de extremă-dreapta care a reușit să intre în Bundestag după al Doilea Război Mondial, aceștia promovează politici anti-migrație care ar putea afecta și românii care doresc să intre în Germania sau pe cei care lucrează deja acolo.

Partidul dorește să schimbe constituția Germaniei pentru a elimina dreptul la audierea individuală în cazul cereilor de azil și deportarea imediată a celor care depun astfel de cereri. De asemenea, se recomandă ca străinii care comit crime în Germania să fie condamnați la închisori în afara țării și minorii în vârstă de 12 ani să fie tratați ca adulți pentru anumite infracțiuni.

AfD dorește să sigileze frontierele UE, să instituie controale riguroase de identificare de-a lungul granițelor naționale ale Germaniei precum și să înființeze tabere de detenție în străinătate pentru a împiedica migranții să plece spre Germania.

Deși, în mod oficial, promovează o politică de imigrare similară celei din Canada, liderul formațiunii, Alice Weidel, a declarat că partidul dorește să obțină „imigrație negativă” în Germania, ceea ce ar putea afecta românii care doresc să ajungă acolo.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus