Timpul.md

Actualitate 21 Mai 2019 | 15:20

Cum arată Arena Chișinău și la ce etapă sunt lucrările de construcție (VIDEO)

Lucrările de renovare a Arenei Chișinău sunt în toi. Astăzi, fostul președinte al Parlamentului și vicepreședintele PDM, Andrian Candu a mers la fața locului pentru a vedea la ce stare sunt lucrările.

"Astăzi suntem impresionați de ceea ce vedem. 430 de lucrători muncesc aici zilnic. Deja se vede foarte mult rezultatele. Am avut ocazia să vedem deja cum va arăta mai îndetaliat și la nivel de piscină olimpică și alte facilități pentru copii", a declarat Andrian Candu.

Totodată, vicepreședintele PDM a declarat că deja 65% din lucrările de construcție au fost finisate. El a mai menționat că la acest moment deja se lucrează la tribune, loje, spații pentru atleți și spațiu pentru oaspeții.

"Pe data de 14 octombrie, așa cum a fost prevăzut, trebuie să fie deschisă Arena Chișinău cu toate absolut ce trebuie să fie", a spus Candu.

PUBLIKA.MD amintește că "Arena Chişinău" este edificată pe o suprafaţă de zece hectare la ieşirea din oraş în direcţia Orhei. Complexul va avea o capacitate de cinci mii de locuri.

Potrivit proiectului, acesta va dispune de o arenă polivalentă, bazin olimpic, Aqua Park, Club de tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma iarna în patinoar, dar şi de o parcare modernă.

Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus