Culinar.md

Cum ne păstrăm primăvara în formă maximă prin alimentaţie

 In primul rand renunta la sucurile acidulate si incearca cel putin o data pe saptamana sa bei sucuri naturale din fructe si legume. De exemplu un amestec format din suc de mere 400 ml + suc de morcovi 200 ml + suc de sfecla rosie 100 ml se va bea dimineata, pe stomacul gol cu inghitituri mici, in timp de 2 ore, savurand lent gustul acestuia. Acest suc are o structura energizanta tocmai de aceea trebuie baut dimineata.

Dar daca nu ai un storcator de fructe nu te da batuta si in loc de suc de fructe, mananca fructe proaspete dimineata pe stomacul gol, ca o masa separata, in orice cantitate. Poti consuma fructe oricand in timpul zilei, dar cu conditia sa fie pe stomacul gol.

Poti sa mai incerci si cura cu sucuri de citrice in urmatorul amestec: grapefruit 100 ml + portocale 100 ml + lamai 20 ml + miere dupa gust (care se va evita daca exista tendinta spre diabet zaharat). Aceasta combinatie de sucuri poate fi consumata cu 30 minute inainte de masa principala a zilei, ajutand la stimularea secretiei sucurilor digestive pregatind atfel procesul de digestie al alimentelor.

Una din mesele principale este indicat sa fie alcatuita din salate de cruditati: salata verde, ceapa, usturoi, gulie, pastarnac,castraveti, varza, patrunjel, ardei, morcovi. La acestea se pot folosi si plantele condimentare: busuioc, patrunjel frunze, marar, leustean, oregano, tarhon, coriandru, dafin, rosmarin, ghimbir.

O alta masa poate fi alcatuita din supe calde de zarzavaturi, legume fierte sau coapte in cuptor, cereale integrale combinate sau nu cu legume fierte. Este important ca mancarea preparata sa fie consumata calda.

Totusi trebuie sa eviti si anumite alimente in aceasta perioada.
1. Evita alimentele grele, cu multa grasime, carne grasa.
2. Alimentele prajite in grasimi animale sau vegetale
3. Alimente ce contin multe substante chimice- asa numiti aditivi alimentari- care sunt foarte toxici pentru organismul nostru.
4. Cafeaua
5. Tutunul
6. Alcoolul
M.T.

Mai multe detalii despre o viaţă sănătoasă găsiţi ăe www.culinar.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *