Sănătate

Cum să ai unghii sănătoase

Pentru ca manichiura să fie desăvârşită, sănătatea unghiei este esenţială! Chiar dacă este scurtă, o unghie puternică are un alt aspect faţă de o unghie exfoliată, tăiată în diagonală pentru a fi salvată de la o rupere completă. Uneori, dacă nu eşti foarte atentă cu unghiile tale, acestea nu arată foarte bine. Dacă ai şi carenţe de vitamine, acestea se rup uşor, se exfoliază şi cresc foarte greu. Pentru a avea unghii perfecte, ai nevoie de o îngrijire specială. Dacă eşti decisă să aplici fel de fel de tratamente, trebuie să laşi unghia liberă pentru o perioadă de timp. 

Vitamina E

Tratamentul cu vitamina E se aplică seara. După ce ai terminat toate treburile şi ştii că nu îţi vei mai folosi mâinile, unge fiecare unghie cu vitamina E. Desfă o capsulă şi masează unghiile cu uleiul din capsulă. Unghiile vor deveni mai rezistente şi mai hidratate.

Uleiul de măsline

Acest ulei ajută la întărirea unghiilor subţiri. Masează unghiile timp de cinci minute în fiecare seară cu ulei de măsline. În cazul în care vrei ca efectele să fie mai rapide, fă băi călduţe în ulei de măsline amestecat cu vitamina E. Ţine unghiile cel puţin 15 minute în acest amestec.

Hidratare cu miere şi ulei de migdale

Un alt tratament foarte eficient pentru hidratarea unghiilor şi a mâinilor este cel obţinut din miere de albine amestecată cu ulei de migdale. Pentru o acţiune eficientă, poţi lăsa această cremă să acţioneze toată noaptea. Nu uita să-ţi acoperi mâinile cu o pereche de mănuşi.

Ajută creşterea

Dacă unghiile tale cresc foarte greu, poţi aplica un tratament cu argilă. Ai nevoie de două linguri de argilă albă, sub formă de pudră, două linguri de ulei de măsline şi şase picături de ulei esenţial de lavandă. Masează uşor cu pasta obţinută şi lasă să acţioneze 15 minute. Procedeul trebuie repetat de trei ori pe săptămână.

Alege calitatea

Foloseşti lacuri de calitate pe care să nu fie nevoie să le ştergi prea des cu acetonă. De asemenea, este bine să laşi unghiile să respire. Indicat este ca în zilele în care stai acasă să laşi unghia să respire, iar în momentul în care faci curăţenie să foloseşti mănuşile de protecţie.

Alimentaţia

Mâncarea joacă un rol esențial pentru sănătatea unghiilor tale. Calciul este şi el foarte important pentru sănătatea unghiilor. Consumă legume cu frunze verzi, produse lactate sau seminţe de susan. Vitaminele sunt şi ele importante pentru unghiile tale. Vitaminele B şi C întăresc unghiile şi le ajută să crească.

(Suplimentul Femeia) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *