Actualitate

Cum se circulă la vamă în perioada sărbătorilor de iarnă

În ultimele 24 de ore, cele mai solicitate puncte de trecere au fost: ptf Leușeni – 11 901 traversări persoane, ptf Otaci – 8 400 traversări persoane, ptf Aeroportul Internațional Chișinău – 7 468 traversări persoane, ptf Sculeni – 5 791 traversări persoane, ptf Criva – 4 165 traversări persoane, ptf Cahul – 3 284 traversări persoane și ptf Giurgiulești-Galați – 3 090 traversări persoane.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, dar și pentru degajarea circulației transfrontaliere, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 89 de evenimente, cu documentarea a 93 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– o trecere ilegală a frontierei de stat;
– 38 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– șase documente falsificate au fost depistate la controlul de frontieră;
– 30 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
– 15 cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– două contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
– o persoană cercetată contravențional pentru abatere de la regulamentul circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 47 de cetăţeni străini, dar și 166 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, în Federația Rusă nu a fost autorizată intrarea la 12 cetățeni RM, în Uniunea Europeană la un conațional. Câte un moldovean au deportați din UE și Rusia.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 101 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 153 650 lei și încasarea amenzilor de 55 600 lei.

Polițiștii de frontieră au avut 10 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *