Timpul.md

Politică 22 Octombrie 2014 | 08:50

Cum vede PDM creșterea agriculturii în R. Moldova

Președintele Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, a prezentat astăzi planul formațiunii pentru creșterea agriculturii în R. Moldova. 

Lupu a ales să vorbească la acest subiect la o întrepridere agricolă, în fața unui număr mare de fermieri, la moara din satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, unde agricultorii din regiune au întâmpinat Expresul Partidului Democrat.

Marian Lupu a specificat că Planul economic al democraților acordă agriculturii un loc deosebit, venind cu idei care ajuta la creșterea investițiilor în agricultură și ajută concret agricultorii. “Partidul Democrat este un susținător puternic al TVA de 8% în agricultură, fiindcă agricultura trebuie să aibă un regim fiscal preferențial. În același timp, PDM susține introducerea impozitului unic în agricultură. Acest lucru înseamnă tratament egal pentru toți agricultorii din Moldova și mai puțină birocrație pentru ei”, a explicat președintele PDM, citat într-un comunicat de presă al formațiunii.

Potrivit sursei citate, în Planul de măsuri pentru agricultură, Partidului Democat pune accent puternic și pe încurajarea tinerilor pentru a munci și a investi în agricultură. ”Agricultura este o parte importantă din prezentul economic al Moldovei și trebuie să fie o parte și mai importantă din viitorul ei. Iată de ce Partidul Democrat PDM va lansa Programul Tânărul Fermier, prin care vom pune la dispoziția tinerilor care vor să facă afaceri în agricultură fonduri nerambursabile de până la 10.000 euro de persoană. Tineri de la țară vor primi astfel o șansă în plus pentru a face agricultură în Moldova și să dezvoltă afaceri precum am văzut astăzi la Cotiujenii Mari”, a mai spus Marian Lupu.

Echipa Partidului Democrat va continua și săptămâna aceasta consultările cu oamenii din țară pentru a vedea cum primesc oamenii măsurile PDM pentru creșterea Moldovei, incluzînd susținerea agriculturii naționale.

Sursa: pdm.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus