Actualitate

Cum vor fi cheltuiţi banii obţinuţi din vânzarea Stadionului Republican din Chişinău

„Vreau să punem capăt tuturor speculațiilor. Să fie foarte clar că acești bani vor fi pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

Tot în cadrul ședinței, a fost aprobată inițierea negocierilor pentru semnarea Acordului cu Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru construcția pe acest teren a Ambasadei SUA la Chișinău. Suprafața terenului spre vânzare este de 5,1814 ha.

Parlamentul a aprobat pe 20 iulie transmiterea Stadionului Republican în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA. Votul a avut loc în lipsa deputaților socialiști, care au părăsit sala fiind nemulțumiți de inițiativă. Deputatul socialist Vasile Bolea a menționat că Moldova se debarasează de edificiile sportive pentru a obține avantaje financiare, fără să construiască în schimb alte imobile sportive. Iar liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că tranzacția respectivă este o mită oferită SUA pentru a nu căuta miliardul, iar guvernarea în acest mod trădează interesele naționale, făcând o crimă împotriva poporului, dar și împotriva sportului.

Stadionul Republican, din strada Tighina, a fost edificat în 1952 și a fost demolat în anul 2007, motivul invocat fiind infrastructura învechită. Au existat mai multe încercări ale investitorilor străini de a înălța o nouă arenă sportivă, dar acestea au eșuat.

Sursa: ipn.md 


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *